Nasveti za zaščito in nego parketa

Masivni parket je izredno obstojen pod, ki bo služil številnim generacijam. Deležen ustrezne zaščite in pogojev bo v vašem domu vedno nudil občutek topline in domačnosti. Je ena izmed edinih talnih oblog, ki jo je mogoče obnoviti tako, da se lahko primerja z novo. Gre torej za odlično kombinacijo trajnosti, udobja in lepote.

Pomemben pogoj za dolgo življenjsko dobo parketa je ugodna klima v prostoru s približno temperaturo 20°C in relativno zračno vlago od 50 do 60%. Klimatske pogoje lahko spremljamo z merilnikom vlage, kar je še posebej pomembno v času kurilne sezone. Optimalno relativno zračno vlago je možno vzdrževati s pomočjo vlažilnika zraka.

Za čim daljšo obstojnost parketa je potrebno tudi pravilno vzdrževanje in nega

Za čiščenje umazanije uporabljajmo sesalnik z mehkim nastavkom, mehko metlo ali krpo. S predpražniki na vratih preprečujemo vnos umazanije in peska v prostor. Ob namestitvi pohištva v prostor z novim parketom ali obnovljenim parketom je potrebno nogice zaščititi s filcem. Posebno pozornost pa namenimo stolom na koleščkih, ki so običajno plastični in le-te zamenjamo za gumijaste, s čimer preprečimo vdrtine v parketu.

Za čiščenje in nego parketa uporabljamo temu namenjene proizvode. V naši ponudbi imamo

  • kvalitetna čistila za lakirane in oljene pode,
  • obnovitvena sredstva za parkete in zunanje površine ter
  • vse potrebne pripomočke za čiščenje in vzdrževanje.

Za več informacij in naročilo nas kontaktirajte.