Zgodba družinskega podjetja Šiles

Na področju parketarstva nas odlikuje že več kot 50 let dolga tradicija, profesionalen pristop in pa strast, ki jo gojimo do lesa.

Pisalo se je leto 1963, ko se je gospod Šibelja Stanislav začel ukvarjati s popoldansko mizarsko obrtjo. V njegovi skromni delavnici se je vedno nekaj ustvarjalo. Ravnila so švigala, stoji so brenčali, dleta so rezljala in les je dobival svojo končno obliko. Marsikateri dom še danes krasi njegovo leseno pohištvo, dokaz, da je les večen in vedno v modi. Številne vrste lesa in načini obdelave so izdelke delali edinstvene in pri ljudeh vzbudili vedno večje zanimanje.

Podjetje se je kasneje, glede na povpraševanje na trgu, usmerilo v proizvodnjo in prodajo vseh vrst parketa, stopnišč in ograj ter zaključnih lesenih letvic.

Z lastno linijo za razvoj izdelkov, investiranjem v najsodobnejšo tehnologijo za sušenje lesa in izdelavo lesenih talnih oblog se podjetje lahko kosa s tujo konkurenco na globalnih trgih. Proizvodnja in razstavno - prodajni salon podjetja se nahaja v osrčju Krasa, v Tomačevici pri Komnu, kjer vam lahko svetujemo, skupaj rešujemo rešitve, debatiramo in iščemo skupne ideje, kako v vaš dom z izdelki podjetja Šiles vnesti košček narave.

V podjetju Šiles se trudimo za napredek in dobre odnose v kolektivu. Sodelujemo s srednjo lesarsko šolo, dijakom omogočamo praktično delo in s tem pridobivanje delovnih izkušenj v času obvezne prakse in počitniškega dela. Sodelujemo z lokalnim okoljem, območno obrtno zbornico, strokovnjaki lesarske stroke, pomagamo prostovoljnim društvom, prostovoljnemu gasilskemu društvu, podpiramo tudi športno dejavnost v ožjem lokalnem okolju. Večkrat letno sodelujemo na različnih sejemskih prireditvah doma in v tujini.

V čast in spomin gospodu Šibelja Stanislavu podjetje vodimo uspešno naprej.

Veseli nas, da smo lahko del vaše zgodbe.