Lesene zunanje terase in lesene obloge po meri

Kot prehod med notranjostjo vašega doma in naravo je terasa veliko več, kot pa le modni dodatek. Simbolizira namreč vaš stil življenja. Zgrajena je iz izjemno obstojnega lesa, ki je naraven in vedno v modi.

Po naročilu izdelamo in montiramo leseno oblogo terase, balkona, prostora ob bazenu, wellness centra, dvorišča, zunanjih stopnišč, otroških igrišč… Poskrbimo, da je vaše bivanje na prostem bolj kvalitetno.

Les, ki je primeren za zunanje talne obloge je zaradi naravnih snovi, ki jih vsebuje, odporen proti trohnenju, insektom in plesni brez uporabe škodljivih kemikalij. Je torej ekološko popolnoma neoporečen proizvod. Trajnost lesa je brez posebnega vzdrževanja lahko več deset let. Z leti osnovna barva lesa pridobi lepo sivo barvo - patina, pojav lahko upočasnimo z uporabo naravnih zaščitnih sredstev.

Za pritrjevanje se uporablja inox vijake in spojke. Reža med posameznimi deskami je lahko vidna ali skrita. Podkonstrukcija je lahko iz plastičnih elementov ali pa iz istega lesa kot je obloga. Teraso lahko izdelamo tudi na palubni način, da ima izgled kot paluba ladje in so reže med deščicami zapolnjene z gumo.

Terase izdelujemo iz različnih vrst lesa: teak burma, ipe lapacho, cumaru, jatoba, merbau, okan, itd.

Več o vzdrževanju lesene terase.

Reference

Drevesne vrste

Ipe
Garapa
Bambus
Rhinowood
Teak Navtic

Drevesne vrste