Masivni parketi za talno gretje

Glede na naše dolgoletne izkušnje s polaganjem parketa priporočamo masivne parkete za polaganje na tla, ki so talno ogrevana. Talno gretje namreč deluje pri manjših temperaturah, saj voda v ceveh ne presega 30° C. Pri talnem gretju ni velikih temperaturnih nihanj, saj je gretje vključeno konstantno, čez celo zimsko obdobje, les se torej segreje in toploto tudi oddaja. Kar pa je pomembno, je tudi to, da je prijeten na otip tudi v poletnih mesecih, ko je talno gretje izključeno.

Za talno ogrevana tla je potrebno izbrati tanjši masiven parket; proizvajamo masivne parkete, ki imajo tako kot klasični parketi pero in utor, vendar so manjše debeline – za tla s talnim gretjem priporočamo debelino 15 mm. Takšni parketi so obstojni v vseh obdobjih, pozimi, ko je vključeno talno gretje in tudi v poletnih mesecih, ko je v prostorih visoka zračna vlaga.

Postopek polaganja masivnega parketa mora biti pravilen, zato je bolje, da parket položi strokovno usposobljen izvajalec. Upoštevati je potrebno pogoje za montažo masivnega parketa na tla s talnim gretjem. Na masivni parket in montažo z našimi izkušenimi strokovno usposobljenimi polagalci našim kupcem zagotavljamo garancijo na kompletno storitev.