Masivni klasični parketi

Masivni klasični parket je najboljše kar lahko ponudite sebi in družini v vašem novem ali prenovljenem domu. Klasični parket je naravna talna obloga, ki se uporablja že stoletja; ker ga je mogoče obnavljati, je trajna talna obloga za več generacij. Lesena tla je enostavno vzdrževati, so primerna za ljudi z alergijami, so antistatična, obogatijo prostor ter mu dajo posebno toplino in domačnost.Toplotna izolativnost je pri vseh vrstah lesa zelo dobra. Ta lastnost je izredno dobrodošla pri neogrevanih tleh. Za neogrevana tla lahko izberimo čim debelejšo leseno talno oblogo npr. klasični parket ali ladijski pod v debelini 20 mm. Masivni parket je neuničljiv in bo zdržal več generacij, saj se ga lahko obnavlja. Je edina talna obloga, ki jo je mogoče obnoviti tako, da se lahko primerja z novo. Gre torej za odlično kombinacijo trajnosti, udobnosti in lepote.

V Šilesu izdelujemo različne masivne klasične parkete v debelinah: 10, 15, 20 mm, širine od 50 do 300 mm in dolžine od 250 do 4000 mm.  Za izdelavo parketa uporabljamo lesove iz vseh kontinentov sveta, tako imamo v ponudbi več kot 50 različnih drevesnih vrst, ki so primerne za talne obloge. Vse parkete sortiramo v več kakovostnih razredov. Nekatere lesove lahko različno obdelujemo in sicer parimo, termično obdelujemo, dimimo.

 

Parket lahko polagamo na več načinov – ladijsko s prostim zamikom, simetrično ladijsko polaganje, diagonalno polaganje. Parket lahko izdelamo tudi po naročilu in želji naročnika: ribja kost, francoska ribja kost, angleški vez.

Parket lepimo na tla in ga različno obdelamo, lahko ga brusimo ali krtačimo, lakiramo, oljimo, belimo, barvamo v želeni odtenek, voskamo.

Določene vrste parketa v debeline 10 mm in 15 mm so primerni tudi za tla s talnim ogrevanjem, katere vam lahko strokovno montiramo in izdamo garancijo. Investicija v klasični masivni parket je naložba, ki jo bo uživalo več generacij.