Stopnice in ograje

Stopnišče že dolgo ni več samo pripomoček za premagovanje višine iz enega nadstropja v drugo, je tudi okras v prostoru, zato je prava izbira stopnišča zelo pomembna, saj v kombinaciji s parketom obogati prostor in mu daje posebno noto.

V podjetju Šiles že 50 let izdelujemo različna stopnišča in ograje iz vseh drevesnih vrst. Glede na želje kupca in glede na prostor izdelamo načrt stopnišča in poiščemo optimalno rešitev.

Izdelujemo vse vrste stopnišč, od preprostih ravnih do zavitih in spiralnih stopnišč. Končna obdelava stopnišča in ograje je odvisna od kupčeve želje, lahko je lakirano, oljeno, beljeno, luženo, barvano, krtačeno. Vsi elementi stopnišča so izdelani iz masivnega lesa, ki je predhodno pravilno osušen in klimatiziran.

Z lesom lahko obložimo betonske stopnice ali jih montiramo na že postavljeno kovinsko konstrukcijo. Lahko izdelamo stopnišče samo s pohodno ploskvijo ali pa izdelamo tudi čelo stopnice, ki pa ni nujno leseno – lahko je npr. iz stekla, keramike... Stopnice so lahko izdelane s previsom ali brez previsa. V stopnice lahko vgradimo tudi LED osvetlitev.

Izdelujemo tudi samonosna stopnišča, ki so lahko v celoti lesena, na samonosni inox ali kovinski konstrukciji. Lahko vam izdelamo moderno, trendovsko konzolno stopnišče. Konzolna kovinska podkonstrukcija je osnova za navidezno lebdenje pohodnih ploskev v prostoru.

K stopnišču sodi tudi ograja, ki poleg varovalne funkcije obogati prostor. Ograjo lahko izdelamo v lesu, v kombinaciji inox-les, kovina-les ali steklo-les. Če poteka stopnišče med zidovi, se lahko namesti samo ročaj na nosilcih.

Izdelujemo tudi zunanje balkonske ograje. Ograjo lahko izdelamo iz lesa, kovine, inoxa, lahko so različne kombinacije tudi npr. s steklom...

Ponudba